5 szuper programtipp tavaszra

5 szuper programtipp tavaszra

 • img

  5 szuper programtipp tavaszra

  Végre vége a hosszú téli napoknak! Egyre világosabb van esténként, egyre melegebb a levegő, csicseregnek a madarak és zöldell a táj. Mit jelent mindez? Hátizsákba vágunk pár szendvicset, üdítőt, termoszba kávét, és indulhatunk is kirándulni! Tavaszi programajánlónkat olvashatjátok.
  Veresegyházi Medveotthon

  A Budapesttől 25 km-re fekvő Veresegyházi Medveotthon Közép-Európa egyetlen medveotthona. Az állatkert sajátossága, hogy nemcsak barna mackókat nézhettek itt testközelből, mégis tisztes távolságból, hanem farkasokat, ormányos és mosómedvéket, rénszarvasokat is. A területen rengeteg fa található, a park madárvilága igen gazdag. Kicsiknek és nagyoknak egyaránt igazi élményt nyújt, hogy hosszú fakanalak segítségével mézzel lehet etetni az éhes macikat. Tapasztalataink szerint mindig éhesek. :)

  Bővebb információt itt találsz a Medveparkról: http://www.medveotthon.hu/

  Kaszói lombkorona tanösvény

  Igazán közel érezheted magad a természethez a Somogy megyei Kaszó szomszédságában a lombkoronák szintjére épített, 10 m magas, 124 m hosszú tanösvényen. Gyerekes családoknak is látogatható, garantáltan óriási élmény lesz a kicsiknek a fák között sétálni! Ízelítőül nézd meg a tanösvény bemutatkozó videóját:

   

   

  További információt a lombkorona tanösvényről itt találsz: http://www.kaszort.hu/erdogazdasag/lombkorona-tanosveny

  Tulipánszüret a Kőröshegyi Levendulásban

  Egy kicsit romantikusabb programot is ajánlunk azoknak, akik imádják a nárciszokat és tulipánokat! A Balaton partján található Kőröshegyi Levendulaparkban százezer tulipán és tizenötezer nárcisz várja a szüretelőket! A belépés ingyenes, de a leszedett virágokért fajtánként eltérő árat kell fizetni. A legfrissebb tájékoztatás szerint az április 7-ei és 14-ei hétvégén várható a legnagyobb virágzás, ezért érdemes akkor ellátogatni Kőröshegyre.

   

  Indulás előtt mindenképp tájékozódj a virágokról a Facebook-eseménynél: https://www.facebook.com/events/335872860361978/

   

  Cuha-völgy

  A Cuha-patak remek úti cél, ha kevésbé zsúfolt, mégis csodálatos kirándulóhelyet keresel. A patak mentén is sétálhattok, de egy 4 km hosszú sziklás völgy is található, valamint vonatra is pattanhattok, ha elfáradtatok volna. A vasútvonal gyönyörű tájakon, alagutakon és völgyhidakon vezeti át az utazókat. A kirándulásba kultúrát is csempészhetsz, nézzétek meg a Zirci Ciszterci Apátságot vagy barangolhatok a Zirci Arborétumban.

   

  Gyermekvasút

   

  A főváros egyik legkülönlegesebb programlehetősége - különösen családosoknak - a gyermekvasút, mely a budai hegyek óvó ölelésében hívja a természetbe a kirándulni vágyókat. Az út Normafát, Csillebércet, János-hegyet és a Szépjuhászné megállóját érinti. Bárhol leszállhatunk, minden pontok remek kikapcsolódási és szabadtéri lehetőséget találhatunk játszóterekkel, vendéglátóegységgek, kilátókkal. Mozdonyrajongóknak kötelező!

  Bővebben itt olvashatsz a gyermekvasútról: http://www.gyermekvasut.hu/allomasok/janoshegy/

  Főkép forrása

  magyar